Bild: Olof Carlberg – Sönerna

Bli medlem!

VGDK är damkören för dig som vill utvecklas som sångare i en fin kör-gemenskap. Vi är en medelstor kör som tycker att det är viktigt att alla känner sig välkomna och delaktiga. Repertoaren sträcker sig från klassisk musik till svensk folkmusik och visor som passar bäst på gasquer, men vi tar oss även an utmaningar i andra genrer. Kören bjuder på musik och underhållning för olika tillfällen och framträder till exempel vid studentikosa gasquer, välgörenhetskonserter samt egna konserter.

Vi repar på torsdagar 18:15 – 21 på Västgöta Nation.

 

Vill du sjunger med oss?

Mejla ditt namn och tidigare körerfarenhet till vgdk@vastgotanation.se för att boka en tid för insjungningen. Insjungningarna hållas i början av varje termin. Tidigare körerfarenhet önskas. Du ska ha bra gehör och viss notläsningsförmåga. 

För att anmäla dig till insjungningen skickar du ett mail där du presenterar dig och berättar om din tidigare kör- och sångerfarenhet till vgdk@vastgotanation.se 
  
På insjungningen kommer du få göra några övningar för att vi ska få en uppfattning om vilken stämma du skulle passa bäst i. Du kommer även göra några gehörsövningar. Sedan kommer du få sjunga ett solostycke som du valt själv samt ett ensemblestycke som skickas ut i samband med anmälan.
 
Vi ser fram emot att träffa dig!

 

Vill du få informationer om VGDK regelbundet, kan du anmäla dig till vår Newsletter här.