Västgöta Nations Damkör

Vilka är vi?

Västgöta nations damkör (VGDK) är en liten kör på 15 till 20  medlemmar. Kören startades år 2009 och är därför den yngsta av alla tre körer från Västgöta nation. Sedan dess bidrar VGDK som en av nationskörerna i Uppsala till stadens rikt körliv.

Vår mål är att utvecklas musikaliskt tillsammans med nya och roliga utmaningar. Repertoaren omfattar främst klassisk musik, svensk folkmusik och visor som passar till gasquer eller andra fester, men vi tar oss an utmaningar i andra genrer också.

Kören framträder som underhållning under middagar eller bidrar till välgörenhetskonserter i Uppsala. Dessutom sjunger vi egna konserter på våren eller på Luciadagen. Under VT 2022 deltog VGDK bland annat i Nationskörfestivalen i universitetsaulan och fortsätter nu att repa inför olika uppträdanden såsom vårkonsert, gig på morsdag och olika middagar på VG Nation.

Kören leds sedan VT 2019 av Tomasz Siegrist som har studerat kördirigering i Stockholm.

Vår dirigent – Tomasz Siegrist

Dirigent Västgöta Nations Damkör

Tomasz Siegrist är född i Bern, Schweiz. I sin hemstad studerade han komposition och klassisk sång, och började att dirigera sina egna kompositioner. Efter en förberedelsekurs i Köpennhamn med Morten Schuldt Jensen kom han 2015 till Stockholm för en masterutbilding i kördirigering vid kungliga musikhögskolan för Fredrik Malmberg. Sedan dess jobbar han som dirigent för olika körer i Stockholm och Uppsala och är även aktiv som sångare, tonsättare och organist. 2018 grundade han Nya Vokalensemblen Stockholm NVE, som är mest inriktat på att framföra ny musik, men som även bjuder in till workshopdagar med olika gästlärare.  

Han deltar regelbundet i kurser i kör- och orkesterdirigering utomlands och tar sedan 2019 lektioner i dirigering med Robert Sund. I oktober 2019 var han semifinalist i tävlingen ”Jazeps vitols choir conducting competition” i Riga, där han fick dirigera den professionella kammarkören Ave Sol. Han dirigerar, sedan vårterminen 2019, VGDK och är glad att få delta i Uppsalas rika körliv.

Nyheter

  • Under morsdag den 29 maj planerar VGDK att cykla runt i stan och sjunga serenader för de som förtjänar lite extra kärlek allra mest. Inför denna dag finns alltså möjligheten att boka oss för att komma och överraska just din mamma utanför hennes fönster eller balkong. Vi erbjuder även facetime- eller videohälsningar för saknade mammor i andra städer. Låter detta som den perfekta morsdagpresenten? Vi tänkte väl det. Mejla boka@vgdk.se så berättar vi mer!Varma hälsningar från Västgöta nations […]
  • Varmt välkomna på vårkonsert med Västgöta Nations Damkör! Konserten äger rum lördagen den 7:e maj kl 19:00 i Baptistkyrkan i centrala Uppsala. Kören bjuder både på traditionsenliga stycken som hör våren till och en del nya inslag. Vi ser fram emot att fira vårens ankomst med er under denna ljuva majkväll och hoppas att vi ses där! Du kan redan förboka biljett genom att fylla i Google formuläret. Betalningen sker på plats via Swish eller kontant.  Biljettpriser är följande:   Ordinarie: 110 SEK […]

Lyssna på oss – Dubbelkvartett i universitetsaulan – Sep 2021

Mer filmer finns det på vårt YouTube-Kanal eller vårt galleri!

Bli medlem!

VGDK är en liten kör som tycker att det är viktigt att det finns en fin gemenskap och att alla känner sig välkomna och delaktiga. Kören bjuder på musik och underhållning för olika tillfällen och framträder till exempel vid studentikosa gasquer, välgörenhetskonserter samt med egna konserter.

Vill du sjunger med oss? Mejla ditt namn och tidigare körerfarenhet till vgdk@vastgotanation.se för att boka en tid för insjungningen. Tidigare körerfarenhet önskas. Du ska ha bra gehör och viss notläsningsförmåga. Insjungningar äger rum i början av varje termin.

Vi repar på torsdagar 18:15 – 21 på Västgöta Nation.

 

Vill du att vi sjunger på din fest? – Boka oss!