Hoppa till innehåll

Västgöta Nations Damkör

Vilka är vi?

Västgöta Nations Damkör (VGDK) är en medelstor kör på 25 till 30 medlemmar. Som den yngsta av Västgöta Nations tre körer startades VGDK år 2009 och har sedan dess bidragit till Uppsalas rika körliv. I år firar kören 15-årsjubileum vilket firades den 25 maj med en storartad Jubileumskonsert!

Vår mål är att utvecklas musikaliskt tillsammans med nya och roliga utmaningar. Repertoaren omfattar främst klassisk musik, svensk folkmusik och visor som passar till gasquer eller andra fester, men vi tar oss an utmaningar i andra genrer också.

Kören framträder på sittningar, diverse gig och medverkar på välgörenhetskonserter i Uppsala. Dessutom anordnar vi egna konserter på våren, hösten och under Lucia. 

Kören leds sedan VT 2019 av Tomasz Siegrist som har studerat kördirigering i Stockholm. 

Vill du få informationer om VGDK regelbundet, kan du anmäla dig till vårt Newsletter här.

Vår dirigent – Tomasz Siegrist

Dirigent

Bild: Diako Idris Biradosty

Tomasz Siegrist är född i Bern, Schweiz. I sin hemstad studerade han komposition samt klassisk sång och började dirigera sina egna kompositioner. Efter en förberedelsekurs i Köpenhamn med Morten Schuldt Jensen kom han 2015 till Stockholm för en masterutbildning i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan för Fredrik Malmberg. Sedan dess jobbar han som dirigent för olika körer i Stockholm och Uppsala och är även aktiv som sångare, tonsättare och organist. År 2018 grundade han Nya Vokalensemblen Stockholm (NVE) som är mest inriktad på att framföra ny musik, men som även bjuder in till workshops med olika gästlärare.  

Han deltar regelbundet i kurser i kör- och orkesterdirigering utomlands och tar sedan 2019 lektioner i dirigering med Robert Sund. I oktober 2019 var han semifinalist i tävlingen ”Jazeps vitols choir conducting competition” i Riga, där han fick dirigera den professionella kammarkören Ave Sol. Sedan vårterminen 2019 dirigerar han VGDK och är glad att få delta i Uppsalas rika körliv.

Nyheter

  • Jubileumskonsert – VGDK firar 15 år!
    Vi har snart gått ut högstadiet! Tänk, att vi redan är 15 år gamla. Det vill vi såklart fira med en hejdundrande konsert! Vi kommer sjunga nya […]
  • VGDK är med på Nationskörfestivalen 2024
    “Toto, I’ve a feeling we’re not in Kansas anymore.” Nu är årets höjdpunkt äntligen här! Lördagen den 2 mars samlas Uppsalas nationskörer […]

Lyssna på oss! – Välgörenhetskonsert i Uppsala Domkyrka, Oktober 2023

Fler filmer hittar ni under Lyssna på oss eller på våran YouTube-Kanal!

Vill du att vi sjunger på din fest?

Vill du få information om VGDK regelbundet? Prenumerera på vårt Newsletter här!

sv_SE