Västgöta Nations Damkör

Vilka är vi?

Västgöta nations damkör (VGDK) är en liten kör på 15 till 20  medlemmar. Kören startades år 2009 och är därför den yngsta av alla tre körer från Västgöta nation. Sedan dess bidrar VGDK som en av nationskörerna i Uppsala till stadens rikt körliv.

Vår mål är att utvecklas musikaliskt tillsammans med nya och roliga utmaningar. Repertoaren omfattar främst klassisk musik, svensk folkmusik och visor som passar till gasquer eller andra fester, men vi tar oss an utmaningar i andra genrer också.

Kören framträder som underhållning under middagar eller bidrar till välgörenhetskonserter i Uppsala. Dessutom sjunger vi egna konserter på våren eller på Luciadagen. Under HT 2021 har kören börjat att repa igen på nationen. VGDK sjöng under reccemottagningen i universitetsaulan och fortsätter nu att repa inför olika uppträdanden såsom välgörenhetskonsert, gig på farsdag och höjdpunkten Lucia.

Kören leds sedan VT 2019 av Tomasz Siegrist som har studerat kördirigering i Stockholm.

 Kommande evenemang:

Torsdag den 20 januari 2022 och torsdag den 27 januari 2022 kommer VGDK ha ett öppet rep i Sankt Ansgars kyrka. Alla är välkomna, med eller utan tidigare körerfarenhet! Vi ser gärna att du är med och provar på att sjunga, men du är också välkommen att lyssna. 

Föranmälan krävs så att vi kan organisera evenemanget på ett säkert sätt. Vi håller avstånd till varandra och det är ytterst viktigt att du stannar hemma om du har förkylningssymptom! Efter repet finns det möjlighet att ställa alla frågor du har om vår kör. Anmälningen till öppet rep eller insjungning sker genom att skriva till vgdk@vastgotanation.se

Insjungningar kommer att hållas lörsdagen den 29 januari 2022 (lokalen för insjungning bestäms senare). För mer information, kolla här: https://www.facebook.com/events/1419102215153141

Vi ser fram emot att träffa dig!

Vår dirigent – Tomasz Siegrist

Dirigent Västgöta Nations Damkör

Tomasz Siegrist är född i Bern, Schweiz. I sin hemstad studerade han komposition och klassisk sång, och började att dirigera sina egna kompositioner. Efter en förberedelsekurs i Köpennhamn med Morten Schuldt Jensen kom han 2015 till Stockholm för en masterutbilding i kördirigering vid kungliga musikhögskolan för Fredrik Malmberg. Sedan dess jobbar han som dirigent för olika körer i Stockholm och Uppsala och är även aktiv som sångare, tonsättare och organist. 2018 grundade han Nya Vokalensemblen Stockholm NVE, som är mest inriktat på att framföra ny musik, men som även bjuder in till workshopdagar med olika gästlärare.  

Han deltar regelbundet i kurser i kör- och orkesterdirigering utomlands och tar sedan 2019 lektioner i dirigering med Robert Sund. I oktober 2019 var han semifinalist i tävlingen ”Jazeps vitols choir conducting competition” i Riga, där han fick dirigera den professionella kammarkören Ave Sol. Han dirigerar, sedan vårterminen 2019, VGDK och är glad att få delta i Uppsalas rika körliv.

Nyheter

  • Vill ni att Lucia ska komma och lysa upp hos er i decembermörkret? Då kan ni boka Västgöta nations damkör att komma och lussa hos er. Vare sig ni är ett kontor, restaurang, bibliotek eller vardagsrum kommer vi med ljus och stämningsfull musik till ert jul- och luciafirande. Hör av er om ni skulle vara intresserade av att boka oss på mail: boka@vgdk.se så kan vi komma överens om datum, programlängd, repertoar, pris och andra eventuella anpassningar. Är ni fortfarande inte helt övertygade? Gå in […]
  • Vill du överraska en far? Vi har tips på den perfekta presenten – ett sångbud! VGDK ställer upp och sjunger serenader utanför balkongen eller fönster, en upplevelse din nära och kära sent kommer att glömma. Är du intresserad av att boka oss, kontakta boka@vgdk.se! […]

Lyssna på oss – Dubbelkvartett i universitetsaulan – Sep 2021

Mer filmer finns det på vårt YouTube-Kanal eller vårt galleri!

Bli medlem!

VGDK är en liten kör som tycker att det är viktigt att det finns en fin gemenskap och att alla känner sig välkomna och delaktiga. Kören bjuder på musik och underhållning för olika tillfällen och framträder till exempel vid studentikosa gasquer, välgörenhetskonserter samt med egna konserter.

Vill du sjunger med oss? Mejla ditt namn och tidigare körerfarenhet till vgdk@vastgotanation.se för att boka en tid för insjungningen. Tidigare körerfarenhet önskas. Du ska ha bra gehör och viss notläsningsförmåga. Insjungningar äger rum i början av varje termin.

Vi repar på torsdagar 18:15 – 21 på Västgöta Nation.

 

Vill du att vi sjunger på din fest? – Boka oss!