Västgöta Nations Damkör

Vilka är vi?

Västgöta nations damkör (VGDK) är en liten kör på 15 till 20  medlemmar. Kören startades år 2009 och är därför den yngsta av alla tre körer från Västgöta nation. Sedan dess bidrar VGDK som en av nationskörerna i Uppsala till stadens rikt körliv.

Vår mål är att utvecklas musikaliskt tillsammans med nya och roliga utmaningar. Repertoaren omfattar främst klassisk musik, svensk folkmusik och visor som passar till gasquer eller andra fester, men vi tar oss an utmaningar i andra genrer också.

Kören framträder som underhållning under middagar eller bidrar till välgörenhetskonserter i Uppsala. Dessutom sjunger vi egna konserter på våren eller på Luciadagen. Under HT 2021 har kören börjat att repa igen på nationen. VGDK sjöng under reccemottagningen i universitetsaulan och fortsätter nu att repa inför olika uppträdanden såsom välgörenhetskonsert, gig på farsdag och höjdpunkten Lucia.

Kören leds sedan VT 2019 av Tomasz Siegrist som har studerat kördirigering i Stockholm.

Vår dirigent – Tomasz Siegrist

Dirigent Västgöta Nations Damkör

Tomasz Siegrist är född i Bern, Schweiz. I sin hemstad studerade han komposition och klassisk sång, och började att dirigera sina egna kompositioner. Efter en förberedelsekurs i Köpennhamn med Morten Schuldt Jensen kom han 2015 till Stockholm för en masterutbilding i kördirigering vid kungliga musikhögskolan för Fredrik Malmberg. Sedan dess jobbar han som dirigent för olika körer i Stockholm och Uppsala och är även aktiv som sångare, tonsättare och organist. 2018 grundade han Nya Vokalensemblen Stockholm NVE, som är mest inriktat på att framföra ny musik, men som även bjuder in till workshopdagar med olika gästlärare.  

Han deltar regelbundet i kurser i kör- och orkesterdirigering utomlands och tar sedan 2019 lektioner i dirigering med Robert Sund. I oktober 2019 var han semifinalist i tävlingen ”Jazeps vitols choir conducting competition” i Riga, där han fick dirigera den professionella kammarkören Ave Sol. Han dirigerar, sedan vårterminen 2019, VGDK och är glad att få delta i Uppsalas rika körliv.

Nyheter

  • VGDK sjunger för att uppmärksamma Fattigdomens dag
    Nu på lördag den 17/10 kommer VGDK att sjunga i Mikaelskyrkan för att uppmärksamma Fattigdomens dag. Eventet är öppet för alla! Fler informationer finns det […]
  • Den 08/11 är fars dag!
    Kommer du inte på vad du ska ge i present? Varför inte skicka ett sångbud – en kvarts skönsång utanför valfritt fönster, en oförglömlig present och en vacker […]
  • Västgöta Nations Damkör söker nya korister
    Västgöta Nations Damkör (VGDK) är kören för dig som vill utvecklas som sångare i en fin kör-gemenskap. Vi är en liten kör som tycker att det är viktigt att […]

Kolla på vårt främträdande på Nationskörfestivalen 2019

Mer filmer finns det på vårt YouTube-Kanal eller vårt galleri!

Bli medlem!

VGDK är en liten kör som tycker att det är viktigt att det finns en fin gemenskap och att alla känner sig välkomna och delaktiga. Kören bjuder på musik och underhållning för olika tillfällen och framträder till exempel vid studentikosa gasquer, välgörenhetskonserter samt med egna konserter.

Vill du sjunger med oss? Mejla ditt namn och tidigare körerfarenhet till vgdk@vastgotanation.se för att boka en tid för insjungningen. Tidigare körerfarenhet önskas. Du ska ha bra gehör och viss notläsningsförmåga. 

Vi repar på torsdagar 18:15 – 21 på Västgöta Nation.

Insjungningar till höstterminen 2021 sker: 

– lörsdag 11/09 mellan kl. 9 -17.

OBS! Insjungningen sker på Sankt Ansgars kyrka, inte på VG nation!

Vi hoppas att utöka körverksamheten under höstterminen men följer såklart Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Vi ser fram emot att träffas!

Vill du att vi sjunger på din fest? – Boka oss!